Bors de peste cu praz

1 kg. de peste,
1 buc. ceapa,
1 fir praz,
1 buc. radacina patrunjel,
1 buc. telina,
2 1/2 litri apa,
1/2 l. bors

Cel mai gustos bors de peste se prepara din peste viu sau foarte proaspat (crap, cega, biban).
Ciorba se poate gati, de asemenea, din salau sau cu diferiti pesti marunti, cu exceptia carasului si linului.
Pentru ca ciorba de peste sa aiba consistenta gelatinoasa necesara, se fierb intaii pestii marunti (ghiborti si biban), necuratati de solzi, dar fara mate si bine spalati.

La biban trebuie scoase si branhiile, altfel supa capata un gust amarui.
Pestele astfel pregatit se pune in oala, se adauga apa rece, zarzavat si ceapa curatate, sare, foi de dafin. Se fierbe totul la foc potrivit, intre 40 minute si 1 ora.

Dupa aceea supa se strecoara si se pune din nou la fiert cu bucati de peste mare si cu frunze de leustean.
Se pot adauga in ciorba cartofi cruzi taiati, care se pun in zeama inainte de peste deoarece acesta fierbe mai repede. Se acreste cu bors sau sare de lamiie.

Pofta buna!

Facebook Comments
1 kg. de peste, 1 buc. ceapa, 1 fir praz, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. telina, 2 1/2 litri apa, 1/2 l. bors Cel mai gustos bors de peste se prepara din peste viu sau foarte proaspat (crap, cega, biban). Ciorba se poate gati, de asemenea, din salau sau cu diferiti pesti marunti, cu exceptia carasului si linului. Pentru ca ciorba de peste sa aiba consistenta gelatinoasa necesara, se fierb intaii pestii marunti (ghiborti si biban), necuratati de solzi, dar fara mate si bine spalati. La biban trebuie scoase si branhiile, altfel supa capata un gust amarui. Pestele astfel…

Evaluare

0%

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!