Chiftele de ton

INGREDIENTE

  • 370 gr cartofi
  • 100 gr ton (scurs deja de ulei)
  • 1 galbenus de ou (fiert)
  • 35 gr grana padano
  • patrunjel
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de ton:

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare.

Cand cartofii sunt fierti, ii scurgem bine de apa si ii punem intr-un bol. Strivim cartofii ca pentru piure.

Adaugam galbenusul de ou si amestecam impreuna cu cartofii.

Continuam, punand tonul maruntit si foarte bine scurs de uleiul din conserva si patrunjelul verde tocat marunt.

Adaugam apoi grana padano si amestecam bine toate ingredientele.

Punem sare si piper dupa gust, facand insa atentie la faptul ca deja compozitia este sarata de la ton si grana.

Din compozitia obtinuta formam chitelute si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 grade C,pentru 15-20 minute.

Se servesc calde sau reci cu o salata sau chiar cu un sos.

Timp de preparare: sub 60 minute
Pofta buna!

 

Facebook Comments
INGREDIENTE 370 gr cartofi 100 gr ton (scurs deja de ulei) 1 galbenus de ou (fiert) 35 gr grana padano patrunjel sare piper MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de ton: Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii sunt fierti, ii scurgem bine de apa si ii punem intr-un bol. Strivim cartofii ca pentru piure. Adaugam galbenusul de ou si amestecam impreuna cu cartofii. Continuam, punand tonul maruntit si foarte bine scurs de uleiul din conserva si patrunjelul verde tocat marunt. Adaugam apoi grana padano si amestecam…

Evaluare

0%

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!